Heb jij er al één?

Soms word ik bevangen door angst, nee niet leuk maar wel waar. Stel je bent weg, boodschappen doen, terrasje pakken of op vakantie en er breekt brand uit in huis of een ander drama……………
Ik krijg de kriebels als ik er aan denk, want mijn huisdieren zijn mijn alles en dit zal voor de meeste mensen zijn.

Vandaar dat ik een noodsticker naast mijn voordeur heb zodat de hulpdiensten op de hoogte zijn dat er huisdieren in huis aanwezig zijn. Het idee dat er naar mijn dieren wordt gekeken op het moment dat het nodig is en ik er niet ben of dat ik het niet kan, geeft mij iets rust.

Ik heb gekozen voor de noodsticker van de Sophia-Vereeniging. Zij komen op voor de belangen van huisdieren en strijden tegen dierenleed in Nederland, zo steun ik de Sophia-Vereeniging en ik heb een zeer belangrijke sticker, mooier kan het niet!

Wat ik ook zo fantastisch vind is dat zij een noodpas hebben. Stel je bent onderweg en er gebeurt iets en je bent niet aanspreekbaar, je dieren zitten alleen thuis en niemand die dat weet. Dit is toch je ergste nachtmerrie!! Door de noodpas die je makkelijk bij je kan dragen en een keytag die je aan je sleutelbos, tas of jas kan hangen zijn de hulpverleners op de hoogte en kunnen zij contact opnemen met de persoon die vermeldt staat op de pas en die de zorg op dat moment kan overnemen.

Even praktisch gezien, de noodsticker (set van 2) kost €2,- en de noodpas (incl keytag) kost €2,50, beide zijn inclusief verzendkosten.

Dus nogmaals de vraag: heb jij er al één? Ga snel naar de website van de Sophia-Vereeniging.

Note: dit artikel heb ik belangeloos geschreven.