Vrouwtje, waarom hebben wij een halve kerstboom?

Op een sombere middag begonnen mijn vrouwtjes heen en weer te lopen. Ik lag lekker te slapen en ik voelde de onrust om me heen en wist dat er weer wat ging gebeuren.

Na verschillende discussies en gesprekken tussen mijn vrouwtjes was de beslissing gemaakt: de kerstboom werd toch opgezet dit jaar! Mijn hart maakte een sprongetje.

Een paar grote dozen werden de kamer binnengebracht, alles werd uitgestald op de bank en tafel en het sorteren was begonnen. Ik lag gelukkig hoog en veilig en was alles aan het bekijken, want mijn jongere broertje Beertje en zusje Pomme hadden dit nog nooit meegemaakt en vonden het toch maar raar, leuk en spannend tegelijk.

Nu denk je: ja, en?
Nou, ik kan je vertellen dat we jaren lang een prachtige kerstboom hadden. Een grote boom (nep natuurlijk) met mooie ornamenten en ballen en heel veel lichtjes. Natuurlijk keken wij, mijn twee-eiige tweeling broer Joep en ik, naar de boom, liepen er onderdoor, beten een keer in een ornament om deze 

te testen, maar voor de rest gebeurde er weinig, maar ja, toen kwamen de jongelingen in huis: Beertje en Pomme en onze traditie stopte. Oh wat was ik verdrietig verleden jaar, toen ik hoorde dat er geen boom zou zijn, Kerst was Kerst niet meer. Niet meer onder de boom kunnen liggen, happend en kijkend naar de kleurige ornamenten, ballen en vele lichtjes...........................

Dus hoe dacht je dat ik me voelde toen ze de beslissing namen dit jaar wel de kerstboom op te zetten, maar wel met een aanpassing. Dus je kan je voorstellen dat ik sceptisch was over die aanpassing en ik van mijn hoge, veilige plek alles eerst aan het bekijken was voordat ik enige blijdschap kon tonen.

Waarom? Omdat hij opeens catproof moest worden (Beertje - en Pommeproof zullen ze bedoelen) werd er een tussenoplossing gevonden: een halve kerstboom vastgezet aan de muur. Het halve huis werd aangepast, schilderijen weggehaald en meubels aan de kant geschoven en stapsgewijs zag je de basis van de kerstboom komen, die werd vastgezet met stevig touw en zo ging het bouwen verder.
En zowaar, HIJ STAAT. Muurvast en met mijn lichtjes en onbreekbare kerstornamenten en ballen er weer zin.

Ik kan oprecht zeggen: Ik ben een gelukkige kat en geniet weer van onder de boom te liggen, happend en kijkend en zo ook mijn kleintje broertje, maar dat gun ik hem wel.

Gijs🐾