Automatische kattenbak. Nooit meer poep scheppen!!

Automatische kattenbakken zijn de perfecte oplossing voor katteneigenaren! Algemeen bekend is dat niemand het leuk vindt om de kattenbak uit te scheppen, daarom is de automatische kattenbak of de zelfreinigende kattenbak de uitkomst. In dit artikel vind je informatie over de automatische (zelfreinigende) kattenbak om je te helpen bij het kopen van een automatische kattenbak.

Kattenbakken zijn er in vele soorten en maten maar een automatische kattenbak is toch wel de uitkomst. Het gemak wat je hebt om niet meer dagelijks de ontlasting van je katten te scheppen is heerlijk. Denk nou niet dat je er helemaal niets meer aan hoeft te doen, maar een automatische zelfreinigende kattenbak maakt het wel een stukje makkelijker.

Hoe werkt het systeem van een automatische kattenbak in het algemeen?
De kat gaat in de kattenbak, doet zijn behoefte, gaat uit de kattenbak en de automatische kattenbak doet de rest. Het systeem van de zelfreinigende kattenbak wordt in gang gezet en het grind wordt gereinigd en gescheiden van de ontlasting. Het vieze grind komt in een aparte bak die makkelijk te legen is.

De automatische kattenbak is al een aantal jaren op de markt maar je ziet snel een ontwikkeling, want er zijn nu ook zelfreinigende kattenbakken te bedienen via een app. Hoe handig is dit.

Conclusie: de automatische zelfreinigende kattenbak is een mooie ontwikkeling en zal zeker nog populairder worden in de toekomst, wat heel begrijpelijk is, want gemak dient de mens (en kat).

Hieronder hebben wij de beste automatische en zelfreinigende kattenbakken op een rijtje gezet:


Nuttige info om te weten over de automatische en zelfreinigende kattenbak:

Wat is de beste automatische kattenbak voor mij?

Er zijn verschillende soorten. Kijk naar je eigen wensen en thuis situatie en vergelijk.

Wat kost een zelfreinigende automatische kattenbak?

Dit is afhankelijk welke je wilt nemen. De prijzen van de automatische kattenbakken variëren tussen de €420,00 tot €950,00.

Hoeveel keer moet je je automatische zelfreinigende kattenbak verschonen/legen?

Dit is een beetje afhankelijk van het aantal katten, maar gemiddeld om de 3 dagen.

Wat voor kattenbakgrind heb je nodig voor een zelfreinigende kattenbak?

Bij een automatische kattenbak moet je meestal een fijn klontvormend grind gebruiken, anders kan het grind en de ontlasting niet gescheiden worden.

Is een automatische kattenbak hygiënisch?

Jazeker! De automatische kattenbak reinigt zichzelf meerdere keren per dag waardoor bacteriën minder snel kunnen groeien.

Mogen kittens op een automatische zelfreinigende kattenbak?

Een automatische kattenbak is aan te raden vanaf een bepaald gewicht, houd daar rekening mee bij de aanschaf. Voor de allerkleinste is het dus verstandig om een “normale” kleine open kattenbak te gebruiken.