Houtkorrels kattenbakvulling - review

Houtkorrels kattenbakvulling, een drama of fantastisch?
Eigenlijk kan ik daar alleen maar op zeggen dat als je het gebruikt zoals het bedoelt is, dat het dan fantastisch, hygiënisch, makkelijk en geld besparend is, maar helaas bij verkeerd gebruik: dramatisch, duur en onhygiënisch. Duidelijk toch 😉.

Door ons werk met katten komen wij heel veel verschillende kattenbakvullingen tegen en wij hebben absoluut een mening hierover. Belangrijk is om een goede kattenbakvulling te kiezen wat bij jouw kat en bij jouw past. Het kiezen van kattenbakvulling is een persoonlijke keus, maar als je voor houtkorrels kiest in combi met de goede, bijbehorende kattenbak, is het een echte aanrader.

Wij komen de houtkorrels dus ook vaak tegen en weer zeggen we dat het een goed product is mits goed gebruikt, maar wat bedoel ik daar mee.

Bij verkeerd gebruik: Als je de houtkorrels gebruikt in een standaard kattenbak, je gooit een laagje korrels erin, de kat plast op de korrels en de houtkorrels vallen uit elkaar als een soort goedje. Dit blijft in een standaard kattenbak liggen want het kan geen kant op. Nu zal je zeggen: “dit is toch met al het grind zo”, wat correct is alleen het andere grind vormt een klontje of is absorberend, maar met houtkorrels is dat niet. Dus een standaard kattenbak en houtkorrels zijn geen goede combi, het wordt een vieze drab en je moet heel vaak en heel snel de bak leeggooien en verschonen, waardoor je ook de goede korrels mee weggooit.

Bij goed gebruik: Houtkorrels kattenbakvulling hebben een eigen type kattenbak. De kattenbak bestaat uit twee bakken: een dichte onderbak met daarin een binnenbak met gaatjes (de zeef).

Hoe werkt het?
In de binnenbak (met zeef) gaat een laag met houtkorrels. De kat plast op de houtkorrels, de houtkorrels vallen uit elkaar en dit wordt een soort papperige massa. Door de bak een keer te schudden en/of d.m.v. het kattenbakschepje even heen en weer te bewegen valt de papperige massa door de zeef naar de onderbak en je houdt dus weer schone houtkorrels over. Als je de poepjes er dagelijks uitschept en je de onderbak regelmatig verschoont dan kan je heel lang doen met de houtkorrels.

Conclusie: houtkorrels kattenbakvulling is een drama bij verkeerd gebruik, maar fantastisch, hygiënisch, makkelijk en geld besparend bij goed gebruik.

Om het gemakkelijk te maken en meteen de goede combinaties te laten zien, vind je hieronder de kattenbakvulling houtkorrels en goede kattenbakken: