Hoe koel ik mijn kat af?

Hoe koel ik mijn kat af is erg belangrijk , want je kat beschermen tegen hitte is noodzakelijk. Katten kunnen warmte heel goed verdragen, maar ze moeten wel de mogelijkheid hebben om een koele plek te vinden op de warmste momenten. Dus hoe koel ik mijn kat af is een veelgestelde vraag?

Om je kat te laten afkoelen is het belangrijk te onthouden dat ieder ras anders is, dus kijk naar het individuele dier en de behoefte van de kat. Ook spelen leeftijd, lang, kort of geen haar mee.

Je kat beschermen tegen de warmte is dus heel belangrijk en hierbij geven wij onze tips hoe je je kat kunt laten afkoelen.

 Stay calm and keep cool! Dus rustig houden: niet uitbundig spelen. Wel knuffels natuurlijk, maar met mate.

Beschutting creëren, binnen en buiten. Binnen d.m.v. de gordijnen/luxaflex te sluiten, in ieder geval de warmte buiten houden. Buiten: schaduwplekken creëren.

Veel laten drinken. Dit is een uitdaging, maar daarvoor hebben we natuurlijk trucjes en proberen we het leuk te maken. Meerdere waterbakjes door het huis, regelmatig verschonen met koud water, eventueel uit koelkast of met (herbruikbare) ijsblokjes er in. Probeer katten te laten spelen met water d.m.v. bijvoorbeeld een robotvisje, grote knikkers, speeltjes of snoepjes in het water, dit geeft verkoeling aan de pootjes/kussentjes van de katten.

Je kan ook kip of vis koken , laten afkoelen en het vocht (met evt een klein beetje vis of kip) mengen met water en geven aan je kat. Het is een lekkere snack en het vocht is goed voor ze. Een extra stimulans om te drinken. Nuttig en een traktatie, wat wil je nog meer.  

Koelelementen of bevroren flessen: vul een fles (niet helemaal vol, want ijs zet uit), doe een handdoek stevig om de fles heen en leg deze op hun favoriete plekje. Ze kunnen hier heerlijk tegenaan liggen (als ze het willen natuurlijk).

Koelmatjes, koelschijven of koude doeken (geen kletsnatte doeken) op de grond leggen, ze kunnen er lekker op gaan liggen.

Maak je handen nat of een washandje (niet te nat of ijskoud) en ga ermee door hun vacht.

En de grootste tip: veel liefde, geduld en knuffels (met mate). Iedereen en vooral de dieren veel sterkte met de hitte!


Gerelateerde artikelen: