Felaqua Surefeed connect - Review

Felaqua Surefeed connect: handig of niet?

Ik ben zelf met de Felaqua connect in aanraking gekomen door mijn werk met katten en ik was erg sceptisch in het begin. Hij zag er apart, misschien een beetje ingewikkeld uit en werkt hij wel zoals wordt gezegd? Daarnaast is de Surefeed Felaqua best aan de prijs. Dit alles heb ik meegenomen in het uitgebreid testen van de Felaqua connect.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen en zeggen dat ik zeer aangenaam verrast ben door de Felaqua. Het is een goed kwalitatief product, dat precies doet wat ze zeggen.

Wat is de Felaqua connect eigenlijk?
De Felaqua is eigenlijk gewoon een waterdrinkbak voor katten, maar het bijzondere aan deze drinkbak is dat het het drinkgedrag van je kat monitort. Hij houdt precies bij wat en wanneer je kat drinkt op een dag, wat natuurlijk één van de belangrijkste dingen is, aangezien het drinkgedrag van je kat veel zegt over de gezondheid van je kat. Ik heb het over één kat, maar hij is geschikt voor meerdere katten die gebruik kunnen maken van de Felaqua.

Wil je meer over weten over hoeveel water je kat moet drinken? lees de blog: Hoeveel water moet een kat drinken?

Hoe zie of weet ik hoeveel mijn kat drinkt?
De Felaqua surefeed connect werkt met een app die je kunt downloaden op je mobiele telefoon, met deze app maak je dan contact met de Hub van Sure Petcare en dan kun je in de gaten houden hoe vaak, wanneer en hoeveel je kat drinkt. Via de app krijg je dagelijks, wekelijks en maandelijks rapporten over de drinkgewoonten van je kat(ten), zelfs met een foto van de kat die drinkt. 

Nog even de voordelen en nadelen van de Felaqua Connect op een rijtje: 

Voordelen:
- Katvriendelijk ontwerp. Brede, ondiepe drinkschaal
- Waterreservoir 1 liter
- Houdt het drinkgedrag van je kat goed in de gaten
- Werkt op batterijen(stil in gebruik), dus geen kabels, kan overal in huis worden neergezet
- Makkelijk schoon te maken
- Werkt met een app
- Geeft rapporten over de drinkgewoonten van je kat
- Geeft een melding als het water verschoond moet worden
- Voor meerdere katten

Nadelen:
- Kan niet in combinatie met andere losse waterbakken gebruikt worden (anders kan je niet zien hoeveel de kat drinkt)
- Alleen te gebruiken met de Sureflap connect HUB, anders kan er geen contact zijn met de Felaqua.

Conclusie: Ik vind het een geweldig apparaat en hulpmiddel.
Je ziet welke kat wanneer drinkt en hoeveel. Je kan dan ook goed bijhouden of er schommelingen in het drinkpatroon zitten en deze kunnen dan weer wijzen op ziektes zoals diabetes of nierziekte en hoe eerder dit opvalt, des te sneller je kan ingrijpen. Ook geeft de app aan wanneer het drinkreservoir leeg is en wanneer deze verschoond moet worden. De app herkent de katten op basis van hun microchip, maar heeft je kat geen microchip dan kun je de Felaqua ook gebruiken met de los verkrijgbare SureFlap penning

Felaqua connect van Surefeed Petcare