Hoe weeg je een kat?
De beste en makkelijkste manier!

Hoe weeg je een kat? Dit kan een uitdaging zijn maar wij hebben de beste en de makkelijkste manier om je kat te wegen.

Is het belangrijk om je kat te wegen? Op deze vraag kan ik volmondig ja zeggen, maar waarom eigenlijk.
Een kat kan niet vertellen dat hij zich niet lekker voelt of dat er iets mis is, dus hier moeten we op andere manieren achter komen en het gewicht van je kat is een goede graadmeter en daarom is het wegen van je kat zo belangrijk. Een gezonde kat is een gelukkige kat en een gelukkige kat is een gelukkig baasje.

Een kat kan altijd wel wat schommelen in gewicht, hebben wij mensen ook (althans ik wel), maar als een kat te snel of veel afvalt of aankomt dan is er meestal iets aan de hand en daar moet je altijd iets mee doen.
Er zijn heel veel verschillende rassen en afmetingen van katten. Om een goed gewicht vast te leggen voor iedere kat, vraag advies aan je dierenarts. Als je kat is afgevallen of is aangekomen is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan om in ieder geval te overleggen.

Maar hoe weeg je nu je kat? Natuurlijk kun je gebruik maken van een mensen weegschaal, eerst jezelf wegen om vervolgens met de kat erop te gaan staan, dit is vaak niet erg precies en kan soms ook met wat worstelen samengaan. Het kan wel erg grappig zijn.
Hoe doe ik het? Ik heb een kattenweegschaal, ook wel een dierenweegschaal of babyweegschaal genoemd. Snel, accuraat en duidelijk. Ik heb er een spelletje van gemaakt, speeltje, snoepje of wat lekkers erop en klaar. Tegenwoordig als ik de kattenweegschaal pak komen ze vanzelf al aanrennen.

Ik doe dit ongeveer 1 keer in de maand en hou een schema bij per kat, erg handig. Wil je ook het katten weegschema gebruiken, download het hier ->

De kattenweegschaal is een fantastisch hulpmiddel bij het in de gaten houden van het gewicht van je geliefde kat en zijn of haar gezondheid.