UF2000 Ecodor – urineverwijderaar – review

UF2000 Ecodor – urineverwijderaar voor kattenurine. Wij zijn in aanraking gekomen met UF2000 omdat onze lieve bejaarde kater een paar ongelukjes in huis had. Niet fijn, maar dit kan gebeuren. We hadden al veel geprobeerd, maar de geur bleef. Kattenurine is moeilijk weg te krijgen, dit is natuurlijk algemeen bekend. Urineverwijderaar UF2000 was de volgende op ons lijstje, maar we waren niet echt hoopvol. Toch geprobeerd en we waren echt aangenaam verrast. De geur ging goed weg.

We zijn ons er nog meer in gaan verdiepen en dit middel had toch wel een aantal voordelen. Allereerst was het gebruik erg makkelijk, we haalden eerst de urine weg, daarna inspuiten en laten verdampen en zeker niet inwrijven.

De meeste geurbestrijders voegen een extra geur toe, zodat er een menggeur ontstaat. De UF2000 werkt echter niet zo. Wanneer je dit product gebruikt, wordt de geur afgebroken met behulp van enzymen. Dit is een natuurlijke manier om de geur van al je huisdieren te bestrijden, zoals je hond, kat en knaagdieren.

Wij hebben de UF2000 Ecodor tegen urinegeur gebruikt op laminaat en een stoel, maar je kan het ook toepassen op verschillende soorten ondergronden zoals: beton, steen, parket, hout maar het werkt ook goed op vloerbedekkingen, vinyl of textiel. 

 

Waar wij persoonlijk ook blij mee zijn, is dat het gemaakt is van biologische middelen en dat er geen schadelijke of chemische stoffen zijn toegevoegd. 

Natuurlijk hebben we liever dat onze katten in de kattenbak plassen, i.p.v. er buiten maar toch gebeurt het soms en mocht het dat zo zijn dan raden wij UF2000 aan.

TIP: lees goed voor gebruik de handleiding zodat je precies weet hoe de UF2000 4 pets werkt. Wat namelijk goed is om te weten dat bij behandeling van een urinevlek de geur eerst erger kan worden, maar dit is juist een goed teken. Wel belangrijk dat je dit even van tevoren weet.