Hoe weet ik of mijn kat genoeg drinkt?

Drinken mijn katten wel genoeg is een vraag die ik mezelf vaak stel, want ik zie ze bijna nooit drinken en om nou de hele dag bij de waterbak te moeten gaan zitten wachten en kijken, lijkt me ook niet echt handig. Hoe kan ik dit nu dan wel monitoren, want misschien drinkt mijn kat wel genoeg of te veel of juist te weinig? Gelukkig heb ik de oplossing gevonden, de Felaqua connect van Surefeed, met deze Felaqua connect in combinatie met de Surepetcare connect hub kan ik nu eenvoudig bijhouden hoeveel en wanneer mijn katten water drinken. Ik heb al de etensbakken van Surefeed in combinatie met de hub en hoefde dus alleen maar de losse Felaqua connect aan te schaffen, maar als je de SurePetcare connect hub nog niet hebt, dan kun je die er ook los bijkopen.

Deze drinkbak is speciaal ontworpen voor katten. Het water wordt gepresenteerd op een ondiepe schaal, om zo een plas water na te bootsen. Het water is goed zichtbaar en door de brede schaal is de Felaqua ook prettig voor de snorharen, want mijn katten hebben een hekel eraan als de snorharen geraakt worden. Het waterreservoir heeft ruimte voor 1 liter water, is hermetisch afgesloten en houdt het water lekker koel. Dankzij zwaartekracht wordt er water afgegeven aan de drinkschaal. Het apparaat werkt op batterijen en kan dus overal in huis worden neergezet. Wat erg prettig is, is dat er geen vervelende kabels aan zitten en er zit ook geen luidruchtige pomp met dure filters in.

De Felaqua connect werkt met een app, die je kunt downloaden voor je mobiele telefoon, met deze app maak je dan contact met de Hub van SurePetcare en dan kun je in de gaten houden hoe vaak, wanneer en hoe veel je kat drinkt. Via de app krijg je dagelijks, wekelijks en maandelijks rapporten over de drinkgewoonten van je kat.

Ik vind het geweldig dat je ziet welke kat wanneer drinkt en hoeveel. Ik kan nu ook goed bijhouden of er schommelingen in het drinkpatroon zitten en deze kunnen dan weer wijzen op ziektes zoals diabetes of nierziekte en hoe eerder dit mij opvalt, des te sneller ik nu kan ingrijpen. Ook geeft de app aan wanneer het drinkreservoir leeg is en wanneer ik het moet verschonen. De app herkent mijn katten op basis van hun microchip, maar heeft je kat geen microchip dan kun je de Felaqua ook gebruiken met de los verkrijgbare SureFlap penning.

Wat ook erg prettig is, is het schoonmaken van de Felaqua. Je haalt het waterreservoir, het reservoirdeksel en het grijze bakje eruit, maakt alles schoon en vult alles weer en plaatst alles weer terug.

Ik ben er zelf erg blij mee en het geeft mij nu zoveel rust om te zien dat ze tijdens de dag regelmatig drinken.