Houtkorrels? Een drama of fantastisch?

We beginnen nu een keer anders, met de conclusie en daarna pas de uitleg. Waarom? Gewoon een keer leuk voor de verandering 😊.

Terug naar de vraag: Houtkorrels? Een drama of fantastisch?
Conclusie: een drama bij verkeerd gebruik, maar fantastisch, hygiënisch, makkelijk en geld besparend bij goed gebruik.

In ons dagelijks werk, komen wij regelmatig de houtkorrel tegen. Van Peewee, Plosplan of Happy Home. welk merk je kiest is persoonlijk, maar het gebruik is idem.

Als je de houtkorrels gebruikt in een standaard kattenbak, je gooit een 

laagje erin, de kat plast op de korrels en de houtkorrels vallen uit elkaar als een soort goedje. Dit blijft in een standaard kattenbak liggen want het kan geen kant op. Nu zal je zeggen: “dit is toch met al het grind zo”, wat correct is alleen het andere grind vormt een klontje of is absorberend, met de houtkorrels is dat niet. Dus een standaard kattenbak en houtkorrels zijn geen goede combi, het wordt een vieze drab.

Echter is de houtkorrel een fantastisch product als je deze combineert met de juiste kattenbak, een kattenbak met twee onderbakken.
Bak 1: een dichte bak en zit aan de buitenkant, bak 2: deze zit in bak 1 maar heeft een grove zeef als bodem. De kat plast, dit valt door de zeef, de bovenste bak behoudt de goede korrels. De geur en vieze, uit elkaar gevallen, korrels vallen in bak 1. Je schept de harde ontlasting er uit, roert de houtkorrels om, al het gruis valt naar beneden en na een paar dagen leeg je bak 1. Klaar! Hygiënisch, biologisch, makkelijk en op deze manier zeer geld besparend.

Het kiezen van kattenbakvulling is een persoonlijke keus, maar als je voor houtkorrels kiest in combi met de goede, bijbehorende kattenbak, is het een echte aanrader.

Hieronder enkele voorbeelden maar je kan ook kijken op de pagina’s van de kattenbakken en kattenbakvulling.