Budgetcoach voor katten (de baasjes dus),
5 tips om te besparen op de dagelijkse dingen in een kattenleven.

We zitten in een periode waar veranderingen en aanpassingen nodig zijn. Alles wordt duurder en geld besparen is dus nodig. Willen we dit? Nee, maar het is noodzakelijk.

Ik ben voor mezelf, mijn gezin en mijn huis al grondig te werk gegaan. Korter douchen, verwarming lager etc. Daar heb ik mijn draai goed in gevonden en nu ben ik verder aan het kijken wat ik nog meer kan en waar ik nog meer geld kan besparen.

Heel lang heb ik niet willen kijken naar besparingen en aanpassingen voor mijn huisdieren maar gelukkig toch ook gedaan want met simpele kleine aanpassingen en denkwijze (aan mijn kant natuurlijk) kan je toch besparen en je kat merkt er niets van.

Dus geld besparen en katten, kan dat? Ja dat kan, maar soms vergt het wel wat creativiteit.

Neem de waterbak van je kat. Zelf heb ik meerdere waterbakken door het hele huis staan (4 katten). Ik had grote waterbakken, waar veel water in past, want daar ben (was) ik een voorstander van. Wat heb ik gedaan? Ik heb geen aanpassing gemaakt wat betreft het aantal waterbakken, maar wel de inhoud van de waterbakken van de kat. Ik ben naar de kringloopwinkel gegaan en heb andere waterbakken (keramiek en glas) gekocht die breed zijn, maar minder diep, dus minder waterinhoud.

Vind je de bak te laag en wil je hem wat hoger hebben voor een ergonomisch drink gemak, plaats er iets onder zodat hij hoger komt.

Heb je een waterfontein? Fantastische apparaten, maar in deze tijd zijn het echte stroomslurpers, maar ook hiervoor zijn er tips:
Zet de waterfontein op een tijdschakelaar, 1 uur aan, 1 uur uit (scheelt 12 uur per dag). Let op, dit kan alleen met waterfonteinen met een waterreservoir!! Zoals de - Waterfontein Kat van Cat Mate. (zie foto).

Ook heb je waterfonteinen met een bewegingsdetector zoals de keramische waterfontein van Miaustore met bewegingssensor en de drinkfontein van Miro, zodra de kat zich binnen 1 a 1,5 meter bevindt, gaat de waterfontein aan.

Denk na over je inkopen. Koop in bulk, zoek naar aanbiedingen. Dit geldt voor eten en voor het kattengrind. Ja, het is een grote uitgave in één keer, maar reken maar eens uit wat je kan besparen als je 1x per 3 of 4 maanden inkoopt of 1x per maand. Rondkijken loont!

Kattenbak en grind en schepje. Heb jij de goede combi? Dus geld besparend?
Leuke zinsspeling maar wat bedoel ik ermee. Naast dat ik schrijf over katten, werk ik ook met katten, al meer dan 10 jaar en ik heb dus veel gezien, waaronder de kattenbakken.
Mooi voorbeeld zijn de houtkorrels, als je deze gebruikt in een "normale" kattenbak, gooi je zeker 60% goede korrels weg. Houtkorrels vormen geen klontjes, maar vallen uit elkaar en mengen zich met de goede houtkorrels, welke dan niet meer te gebruiken zijn. Gebruik dus houtkorrels met de goede kattenbak gemaakt voor houtkorrels.

Hieronder vindt je een goede kattenbak voor houtkorrels:

Als je fijn en klontvormend grind hebt (mijn persoonlijk favoriet), kan je er lang mee doen, mits je hem goed schoonhoud en uitschept. Hoe doe ik het? Ik heb een groot kattenbakschepje voor het grove werk en dan gebruik ik een Scoop voor het kleinere werk. De scoop & sift werkt als een zeef en je houdt je grind langer goed en je katten zijn erg blij met de schone kattenbak.

Leg een opvangmat voor de kattenbak, je hebt ontzettende mooie kattenbakmatten speciaal voor de kat gemaakt maar je kan ook een badmatje er voor leggen. 

Dit zijn mijn tips, want alle kleine beetjes helpen.