Je kat laten chippen.

Wij zeggen DOEN! Voor alle katten. Chippen voor buitenkatten maar ook zeker voor binnen katten. Je moet er toch niet aandenken dat je kat iets overkomt, de weg kwijt is of misschien zelfs erger en je komt dit niet te weten. Hoe erg!

Door je kat te laten chippen kan er behoorlijk wat leed worden voorkomen. Je kat kan worden verenigd met z’n eigenaar en dit gebeurt erg vaak, zelfs na een lange tijd. Soms kunnen katten niet altijd hun weg naar huis vinden, ze kunnen schrikken (denk bv maar aan vuurwerk) of verdwalen en dan kan een chip goed helpen. Helaas worden katten die buiten zijn ook niet levend teruggevonden en dit is vreselijk, maar als je kat gechipt is en hij wordt gevonden, blijf je niet in onzekerheid en kan je ook nog afscheid nemen. 

Een kat kan je altijd laten chippen maar als je je lieve kat krijgt als kitten, laat de chip zetten bij de eerste vaccinatie, dus 9 weken. Een chip heeft ongeveer de grote van een rijstkorrel en wordt onderhuids ingebracht, tussen de schouderbladen en heeft een uniek chipnummer. Belangrijk is dus wel dat je je chip moet registreren op jouw adres en jouw gegevens. Denk hier ook aan bij een verhuizing of aanpassing in je eigen gegevens. 

Chippen + registreren = veiligheid