Speel met je kitten

Belangrijk, nuttig en zo leuk!

Spelen met je kitten is niet alleen leuk om te doen maar is ook erg belangrijk en zeer nuttig. Een kitten heeft veel energie en deze moet hij zeker kwijt, door met hem te spelen kan hij lekker zijn energie kwijt, ook handig want de kans dat hij je meubels of andere zaken in huis met rust laat is groot. Daarnaast is beweging voor je kitten ontzettend goed voor zijn lichamelijk en geestelijke gezondheid, maar spelen met je kitten heeft nog veel meer voordelen, jullie spelen samen, je leert je kat goed kennen, wat vindt hij fijn of juist niet en welk spel vindt hij geweldig. Jullie band wordt met elk spel alleen maar groter en groter. 

Bouw je spel wel op met je kitten, in het begin ga je eerst op onderzoek uit wat je kitten leuk vindt, maar ook wat hem een goed gevoel en een gevoel van veiligheid geeft. Hoe veiliger je kitten zich voelt hoe zekerder hij wordt en gaat worden. Belangrijk is dat je altijd met een speeltje speelt en niet met je handen en voeten, want anders gaat hij dit als prooi zien en geloof me, je wilt niet dat je kitten in je benen springt.

Net zoals bij een volwassen kat, bouw je speelmomentjes op, liefst over meerdere keren per dag verdelen want dit bootst ook het jachtgedrag na.

Laat hem wel af en toe “winnen” en zijn prooi pakken, want dat is zo belangrijk, anders verdwijnt zijn aandacht snel.

Een kleine tip, denk wel na dat je kitten veilig kan spelen en dat hij niet ergens in kan kruipen waar hij niet meer uit kan of schadelijk kan zijn. Kittens willen alles ontdekken en dat hoort er ook bij, maak je huis daarom kitten veilig. 

Als laatste wil ik alleen nog zeggen, blijf spelen met je kitten/kat, dit blijft leuk, belangrijk, nuttig en het behoudt jullie band.