Seniorencheck

De check van de oudere kat of gezondheidscheck van de senior kat. Er zijn meerdere benamingen maar wij noemen het de seniorencheck.

Wat is de seniorencheck?
Iedere leeftijd is anders, vanaf 7 jaar komt de kat in een levensfase wat bij mensen middelbare leeftijd heet (misschien bij vele al bekend, bij ons wel 😉), vanaf 10 jaar is de kat een senior en vanaf 14 jaar zijn onze lieve vrienden bejaard. Vanaf 7 jaar is er dan ook een verhoogd risico op ouderdomsklachten. Wij, mensen, kunnen aangeven dat we klachten/ouderdomskwalen krijgen, helaas doen onze kattenvriendjes dat (bijna) nooit. Daar is deze belangrijke check voor, waar wij zelf zijn achter gekomen en dankbaar voor zijn.

Wij hebben in 2016 de seniorencheck laten doen bij onze Floris, toen nog 15 jaar en wat zijn we daar blij om geweest. Bij deze check is nierfalen geconstateerd. 

Wij hebben meteen de nodige aanpassingen kunnen doen zoals aangepast voer, medicatie en regelmatig een onderhuids infuus waardoor we toch nog iets meer dan 4 jaar van onze Floris hebben mogen genieten. Helaas hebben we mei 2020 afscheid moeten nemen van onze grote man, maar hij is 19 jaar geworden. Daar zijn we dankbaar voor, mede dankzij de seniorencheck.

Maar wat houdt deze check in?
Het is een check waar de dierenarts kijkt naar de algemene gesteldheid van de kat: vacht, ogen, oren etc maar ze kijken ook naar o.a. de onderstaande punten: bloedonderzoek, problemen met het gebit, nieren, gewicht (vermageren of aankomen), suikerziekte, horen en zien, bloeddruk, hart en nog een aantal punten.

Elke leeftijd van onze geliefde kat is belangrijk, maar wij streven naar het bereiken van de oude dag op een gezonde manier en daarom is de seniorencheck belangrijk. Mocht je vragen hebben over deze check neem contact op met je dierenarts.