Hoeveel water moet een kat per dag drinken? Wat is gezond drinkgedrag?

Elke kat moet goed drinken, maar weet jij wat goed is en hoeveel water een kat per dag drinkt?

Een gezonde kat drinkt ongeveer tussen de 40-60ml per kilo per 24 uur. Dat betekent: een kat van 4 kilo drinkt ongeveer tussen de 160-240ml per dag.

Dit is natuurlijk erg breed en hangt ook van verschillende factoren af. Een kat die alleen brokken eet zal meer vocht innemen dan een kat die ook natvoer krijgt, dit bestaat namelijk voor een groot deel uit water.

Hoeveel water een kat drinkt is belangrijk om te weten, maar een kat regelt zelf hoeveel en wanneer hij moet drinken, maar het is wel belangrijk om dit in de gaten te houden.

Als je kat namelijk teveel of te weinig drinkt (en/of plast) kan dit duiden op gezondheidsproblemen zoals nierproblemen, blaasontsteking, suikerziekte en nog een aantal andere ziekten. Als je merkt dat je kat hier last van heeft, neem contact op met je dierenarts om dit te laten onderzoeken.

Twijfel je? Bel toch de dierenarts! Hier spreek ik uit eigen ervaring. Doordat ik merkte dat mijn kat Floris veel deed drinken en veel moest plassen en ook grote plassen per keer, heb ik de dierenarts gebeld en Floris bleek een chronisch nierprobleem te hebben. Met een aantal aanpassingen in zijn dagelijkse leven hebben wij nog vier jaar van hem mogen genieten en is hij 19 jaar geworden.

Conclusie: het is heel belangrijk het drinkgedrag van je kat in de gaten te houden en te zien hoeveel water hij drinkt.

Wil jij weten hoe je het drinkgedrag in de gaten kan houden en hoeveel water je kat per dag drinkt?
Lees de blog => Hoe weet ik of mijn kat genoeg drinkt? Nou zo! 10 voordelen (redenen) waarom de Felaqua van Sure Petcare de oplossing is.